Deltagarna i projektet finns runt om i landet.
– Vi tittar på flera delar, inte bara på en utan hela kedjan. Vi tittar på allt från produktion av larver till fiskfoder till att använda artificiell intelligens för att utveckla växthusodlingar. Vi tittar både på material och energiflöden, säger Håkan Nordin.
I förlängningen, uppger han, att det handlar om att skala upp det till storskaliga volymer för produktion i Svartbyn och där använda H2 Greens Steels överskottsvärme från stålverksanläggningen.
Att projektet hamnat i Boden tycker han är en bekräftelse på att den näringslivsutveckling de jobbar med är intressant även för forskningssidan.
– I och med det här kan vi titta på de cirkulära flödena för att se att det fungerar i vårt klimat här uppe. Projektet i sig stämmer väl överens med att kunna odla och producera mat året runt på lokal nivå. I dag finns de som odlar grönsaker på sommaren, men resultatet av det här blir ett underlag för att ta det till nästa nivå och på allvar börja producera mat kommersiellt. Det måste vara ekonomiskt hållbart.
Han är även inblandad i ett annat projekt, som också handlar om att ta tillvara spillvärmen från serverhallar och odla grönsaker. Det finns ett färdigbyggt 300 kvadratmeter stort växthus på före detta militärområdet AF 1. Där är syftet även, att skapa social hållbarhet.
– Så att även människor får utvecklas och växa.