Koloniträdgården har åtta stuglotter och 29 odlingslotter, några bodar och en allmän liten stuga. I år firar området 20 år och därför bjuder man under lördagen på fika. Mest kanske för att det är roligt att uppmärksamma ett jubileum men också för att visa bodensarna att det finns, och så nära centrum.
- Det tar fem minuter och sen är du på landet, säger Karin Nelson, ordförande i föreningen.
Det är regn i luften men härligt att komma ut ändå, tycker Anders Öström och Karin Nelson. På Karins odlingslott darrar vattendropparna på den kraftiga liljans röda blad, hos Anders frodas dillen, bären och grönsakerna.
Anders Öström har odlat på sin lott i 19 år och är bland de som varit med längst. Han upptäckte den nystartade koloniträdgården en dag när han var ute och promenerade med hunden. Sedan dess har hans odlingskunskaper växt.
- Jag var ingen stjärna när jag började. Men det fanns mycket material att tillgå, vi fick odlingstips och jag slukade mycket information på biblioteket, säger Anders Öström som under en period strävade efter att vara självförsörjande med grönsaker.
Vi går ett varv runt trädgården. Den ena lotten är inte den andra lik, en del satsar på blommor, andra vill ha grönsaker och några blandar friskt.
- Lotterna säger mycket om människors olika personligheter, säger Anders Öström.
Karin Nelson har haft sin odlingslott i ungefär elva år. Under åren hon varit ordförande har hon lärt känna massor av folk som kommit och gått. Odlingskunskaperna har varierat men det ingår i konceptet att hjälpas åt. Själv testar hon gärna nya saker i trädgården även om vissa växter ligger extra nära hjärtat.
- Julrosen är en av mina favoriter. Jag blir lika lycklig varje år då den kommer. Då är sommaren nästan som gjord, säger hon.