Beskedet: Helgens SM-finalmatcher ställs in

Svenska ishockeyförbundet har nu beslutat att helgens två SM-finaler ställs in mellan Luleå Hockey/MSSK och HV71 ställs in på grund av sjukdom i finallagen. Om finalen kommer slutföras senare så kommer den avgöras i bäst av tre matcher.

13 mars 2020 13:56

Luleå är på plats nere i Jönköping för att förbereda sig för fredagskvällens match två i finalserien mot HV71 under fredag kväll.

Men nu har premisserna hastigt ändrats.

SDHL har tillsammans med Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott tagit beslut om att finalen kommer att spelas i bäst av tre matcher i stället för tidigare bäst av fem matcher.

Under fredagen har SDHL fått besked om sjukdom i finallagen och därför har fredagens match samt söndagens match ställts in i dialog med Svenska Ishockeyförbundets tävlingsavdelning.

I eftermiddag samlas elitkommité dam för att diskutera hur man går vidare i processen att spela klart finalserien. Förslag i elitkommité dam kommer att lämnas till Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott för beslut.

– Vi ställer in fredagens och söndagens match och tar det säkra före det osäkra. Helgens matcher ställs in men vi ska prata vidare om hur och om vi kan lösa hur finalmatcherna ska spelas, säger Angelica Lindeberg, kommunikatör för SDHL.

Vad kan du säga om de här sjukdomarna i finallagen?

– Inte så mycket egentligen. Vi har fått indikationer från båda lagen att det är så och vi får utgå från det och ta det på allvar.

Handlar det om coronavirus eller något annat?

– Det är ingenting som är bekräftat utan vi tar det säkra före det osäkra i stället för att spela.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Jiglund Sandberg 070-5701897,Kent Vikström