Miljardinvestering på gång i Northvolt

Bygget av batterifabriken i Skellefteå rycker allt närmre. Nu kan Northvolt, som ska ta in 15 miljarder kronor i vår, ha Kinnevik på kroken.

Peter Carlsson, vd på Northvolt.

Peter Carlsson, vd på Northvolt.

Foto: Jessica Tervaniemi

Batterifabriken2019-01-10 14:00

Enligt Breakit.se har Peter Carlsson fått in runt 1 miljard kronor till Northvolt somn ska bygga batterifabriken i Skellefteå. Men ytterligare 30 miljarder krävs för att det ska bli verklighet.

Nu avslöjar nyhetssajten Breakit.se att ett genombrott kan vara nära. Enligt deras källor överväger Cristina Stenbecks investmentbolag Kinnevik att pumpa in åtskilliga miljarder i Northvolt.

Peter Carlsson håller just nu på att sälja in en finansieringsrunda på motsvarande drygt 15 miljarder kronor. Pengar som behövs för att slutföra två av fyra byggfaser för batterifabriken.

Enligt en uppgiftslämnare till Breakit så ska finansieringsrundan vara inne i slutskedet och när nyemissionen säljs in till olika investerare så pekas Kinnevik ut som ankarinvesterare. Det betyder att Kinnevik kan stå för en betydande del av investeringsrundan på totalt 15 miljarder kronor.

Parterna har avböjt att kommentera uppgifterna till nyhetssajten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om