Skickades hem utan finalbiljett – finns 100 lediga platser

Köande Luleåbor skickades hem tomhänta från biljettsläppet till finalen mellan Luleå Basket och Udominate – trots det fanns biljetter kvar.

Foto:

Basket2016-04-28 08:55

Videon är inte längre tillgänglig

På torsdagens morgon kom många till Luleå Baskets kansli för i hopp om att få en biljett till den avgörande finalmatchen.

Biljetter gick att köpa på internet och klockan 8.00 startade försäljningen vid kansliet. 25 minuter senare var 1 700 biljetter slut.

Ett antal personer i kön fick då beskedet att matchen var slutsåld men ska ha lyckats få biljetter via nätet.

– Jag mötte folk tio över åtta som vände för att biljetterna var slut. Så det är slutsålt, säger Luleå Baskets klubbdirektör Urban Nordh.

Så här säger Nordh om biljettstrulet som inträffade under gårdagen när det inte gick att köpa biljetter via internet.

– Servern kraschade även för oss. Det blev lite som en Justin Bieber-konsert.

Trots det lönade det sig att vara i härdig. Många vände i kön strax  efter klockan 8, men när Kuriren kliver in i Luleå Baskets kansli klockan 8:57 finns biljetter tillgängliga.

– Det verkar som att vi fick meddelande om att det var slut och vi kunde inte boka någonting. Sedan verkar folk ha ändrat sig i biljettkassan på nätet eller någonting, så vi har några lediga nu. Jag har visserligen 25 olästa mail, så kommer ingen in på kansliet så får vi börja beta av, säger Sara Stark på Luleå Baskets kansli.

Så de som kommer in på kansliet nu har förtur på en biljett?

– Ja, man försöker ha någon typ av rättvis ordning, men det är svårt att det blir millimeter-rättvisa, säger Sara Stark.

När Kuriren ringer upp Sara Stark på Luleå Baskets kansli klockan 10:10 så finns det fortfarande ett gäng biljetter kvar.

– Det är onumrerade platser. Vi har kvar ungefär 100 stycken, säger Sara Stark.

Hur får man tag i biljetter?

– Antingen på nätet eller kommer in till oss här på kansliet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om