Var bäst på stormig mat

Morgan Lundin från Arvidsjaur vann tävlingen Årets stormkock.
Tävlingen genomfördes för femte året och matlagningen skedde på stormkök.

ARVIDSJAUR2007-01-27 06:00
I år var det riktigt hög klass på maten i tävlingen matlagning på stormkök. Det tycker Sam Hedman som är evenemangsansvarig på Strömma hotell i Hemavan där tävlingen hölls.
Morgan Lundin vann mot nio andra kockar. Han arbetar till vardags vid sin egen nystartade The square restaurant i Arvidsjaur. Sin första köksutbildning fick han vid Strömbackaskolan i Piteå.
Den vinnande menyn lagades på två trangiakök utomhus på "snöbord". Uppgiften bestod i att tillaga en vildmarkslunch för fyra personer uppe på fjället.

Små biffar
Morgan Lundins vinnande komposition bestod av frikassé på hare med ört- och getostpolenta, små viltbiffar med lufttorkad skinka. Till detta serverades garnityr av svamp, dill och rotfrukter.
Tvåa i tävlingen blev Oskar Larsson från Fleetwoods matsal, Hemavans högfjällshotell, och trea Andreas Lidström, Restaurang Stella polaris i Hemavan.
Hur gör man då god mat på fjället?
- Det får inte vara alltför komplicerat. Man ska kunna tillämpa maten i fjällmiljö, säger Morgan Lundin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om