Var bäst på stormig mat
Morgan Lundin från Arvidsjaur vann tävlingen Årets stormkock.Tävlingen genomfördes för femte året och matlagningen skedde på stormkök.
Morgan Lundin vann mot nio andra kockar. Han arbetar till vardags vid sin egen nystartade The square restaurant i Arvidsjaur. Sin första köksutbildning fick han vid Strömbackaskolan i Piteå.
Den vinnande menyn lagades på två trangiakök utomhus på "snöbord". Uppgiften bestod i att tillaga en vildmarkslunch för fyra personer uppe på fjället.
Små biffar
Morgan Lundins vinnande komposition bestod av frikassé på hare med ört- och getostpolenta, små viltbiffar med lufttorkad skinka. Till detta serverades garnityr av svamp, dill och rotfrukter.
Tvåa i tävlingen blev Oskar Larsson från Fleetwoods matsal, Hemavans högfjällshotell, och trea Andreas Lidström, Restaurang Stella polaris i Hemavan.
Hur gör man då god mat på fjället?
- Det får inte vara alltför komplicerat. Man ska kunna tillämpa maten i fjällmiljö, säger Morgan Lundin.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!