Skolan stängd idag

Det blir ingen skolgång på tisdagen för gymnasieeleverna i Arvidsjaur, bomhotet kom emellan.

Arvidsjaur2014-12-16 10:31

En ung man, en ortsbo, sitter anhållen misstänkt för olaga hot mot grupp samt falskt larm. Detta efter det bombhot som lämnades på måndagen mot Sandbackaskolan, gymnasiet, i Arvidsjaur. Kommissarie Aron Backman beskriver händelsen som falskt larm, men för den skull har inte polisen dragit sig tillbaka.

– Skolan är avstängd och avspärrad ännu. Polisen har sökt igenom två byggnader och ska genomsöka en tredje, berättade rektorn Lars Hagnelius för Kuriren vid 10-tiden på tisdagen.

Eleverna är hemma på tisdagen, de fick mejl om inställd skolgång under måndagen.

Om motivet till gärningen säger polisen ingenting. Ej heller huruvida den anhållne erkänt.

Kostnaderna för insatsen är stor.

– Det kostar massor, säger Aron Backman.

Det hela började vid 13-tiden på måndagen med att en person ringde receptionen och sade något i stil med att skolan ska utrymmas, den ska stängas. Annars sprängs den.

– Det ringde två gånger, med fem-sex minuters mellanrum, säger Lars Hagnelius. Andemeningen i andra samtalet var att skynda på, uppger han.

Brandlarmet sattes igång och elever samt personal tog sig till den närliggande sporthallen i Camp Gielas, den kombinerade sport- och turistanläggningen i Arvidsjaur.

– Vid tretiden fick eleverna gå hem. De som åker skolskjuts fick vänta till fyratiden, säger Lars Hagnelius.

Polisens bombgrupp flög från sin positionering i Stockholm till Arvidsjaur. Utrustning till bombgruppen finns för Övre Norrlands del garagerad i Umeå och en landsvägstransport till Arvidsjaur genomfördes.

Ett tiotal poliser uppges sammantaget ha medverkat i hanteringen av fallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om