Renslakten expanderar i personal och utrymme

I Arvidsjaur renslakten byggs det ut med hela 100 kvadratmeter och i år är antalet anställde dubbelt så många som tidigare. Anledningen: "Intresset för ekologiskt och närproducerad ökar".

Foto: krister

Foto: krister

Foto: krister

Arvidsjaur2018-07-05 17:00

På Arvidsjaur Renslakt AB varierar antalet anställda beroende på vilken tid på året det är. Antalet anställda under högsäsongen har mer än fördubblats jämfört med tidigare år – från 15 personer till 35. Dessutom har ännu en person på företaget heltidsanställts. Vad gäller lokalerna ska de både renoveras och byggas ut. Ytterligare 100 kvadratmeter ska läggas till.

Intresset för både närproducerade och lokala produkter har ökat.

– Folk vill veta varifrån köttet kommer, att det håller hög kvalitet och inga tillsatser. Därför satsar vi på att utöka vår förädlingsyta med fler premiumprodukter, säger Arvidsjaur Renslakt AB:s VD, Olov Granberg. till Arvidsjaurs kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!