För en dryg månad sedan öppnade Hamid Khabat en ny restaurang i Arvidsjaur. Teckans vedugnspizza har under denna tid gått bra.
– Läget är bra, med parkeringar vid Storgatan. Det är många som ser vår restaurang och svänger in spontant för att äta en bit mat, säger Hamid Khabat till Arvidsjaurs kommun.
Under den månad som pizzerian haft öppet har försäljningen gått bra och första dagen tog degen helt och hållet slut.
LÄS MER: Arvidsjaurs kommuns text här
I snitt har det sålts mellan 200 till 250 pizzor varje dag och det som ska skilja ut Teckans vedugnspizza från de andra fyra pizzeriorna i Arvidsjaur är att dessa är bakade på vedugn med en deg gjort av majsmjöl. Lokalen är en gammal kiosk som renoverats, bland annat har några väggar rivits ned, andra målats om, ventilationssystemet är nytt och bord och stolar har ställt in.
– Det känns jätteroligt att folk verkar gilla det vi gör, säger ägaren till Arvidsjaurs kommun.