Bäst på trangia

Morgan Lundin från Arvidsjaur vann tävlingen Årets stormkock. Tävlingen genomfördes för femte året och matlagningen skedde på stormkök.

ARVIDSJAUR2007-01-25 14:06
I år var det riktigt hög klass på maten i tävlingen matlagning på stormkök. Det tycker Sam Hedman som är evenemangsansvarig på Strömma hotell i Hemavan där tävlingen hölls.<BR>Morgan Lundin vann mot nio andra kockar. Han arbetar till vardags vid sin egen nystartade The square restaurant i Arvidsjaur.&nbsp;Sin första köksutbildning&nbsp;fick han&nbsp;vid Strömbackaskolan i Piteå.<BR>Den vinnande menyn lagades på två trangiakök utomhus på "snöbord". Uppgiften bestod i att tillaga en vildmarkslunch för fyra personer uppe på fjället. <BR>Morgan Lundins vinnarkomposition bestod av frikassé på hare med ört- och getostpolenta, små viltbiffar med lufttorkad skinka. Till detta serverades garnityr av svamp, dill och rotfrukter. <BR>Tvåa i tävlingen blev Oskar Larsson från Fleetwoods matsal, Hemavans högfjällshotell, och trea Andreas Lidström, Restaurang Stella polaris i Hemavan.<BR>Hur gör man då god mat på fjället?<BR>? Det får inte vara alltför komplicerat. Man ska kunna tillämpa maten i fjällmiljö, säger Morgan Lundin. Han tror att han vann just för att han lyckats med det, och inte gjorde en knepig á la carte-konstruktion av det hela. Själv tycker han att vanlig korv med bröd kan vara gott på fjället.<BR>? Det ska gå fort att göra mat när man är hungrig, säger Morgan Lundin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om