Antar du den mariga utmaningen?

En semester måste inte tillbringas på en badstrand eller i en hängmatta. Man kan också göra som Dennis Henriksson och Anders Appeldahl. De sprang 860 kilometer på 21 dagar.

I mål. Dennis Henriksson och Anders Appeldahl kan ha svarat för sommarens prestation när de under tre veckors tid avverkade ett maratonlopp om dagen under färden längs hela bergskedjan Pyrenéerna.

I mål. Dennis Henriksson och Anders Appeldahl kan ha svarat för sommarens prestation när de under tre veckors tid avverkade ett maratonlopp om dagen under färden längs hela bergskedjan Pyrenéerna.

Foto:

Arvidsjaur2015-07-28 17:40

Duon från Norrbottensregementet avverkade en sträcka som motsvarar ett maratonlopp (cirka 41 km) om dagen - i tre veckors tid!

– Det kändes lite tomt att komma i mål, berättar 24-årige Dennis Henriksson som tillhör bergsjägarplutonen i Arvidsjaur.

De senaste åren har han ägnat sig åt extrema kraftprov och fann en oemotståndlig utmaning på gränsen mellan Frankrike och Spanien.

Vandringsleden GR11 sträcker sig längs bergskedjan Pyrenéerna. Den tar sin början i Cabo Higuer vid Atlantkusten och når sitt mål i Cape de Creus vid Medelhavet.

Vältränade vandrare brukar dela upp sträckan i 45 etapper. Terrängen är tuff med en sammanlagd höjdskillnad på 46.000 meter.

– Det motsvarar att bestiga Kebnekaise två gånger om dagen, berättar Dennis Henriksson som under det senaste halvåret genomfört två löppass per dag.

Duon har dessutom i 30-gradig värme burit en fem kilos ryggsäck med tält, sovsäck, dunjackor, ombyte och sjukvårdsutrustning.

Maten har intagits på lokala tavernor. Förutom matförgiftning har de klarat sig utan några missöden.

Som tur var hade Dennis Henriksson med sig ett extra par löparskor. Sitt första par nötte han ned under de inledande 60 milen.

– Jag tror ändå att väldigt många skulle kunna klara det här kraftprovet. Människan är byggd för att ta sig över väldigt långa sträckor. Det här är betydligt mer naturligt än att behöva sitta still hela dagarna, påstår Dennis Henriksson.

Ok, någon frivillig?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om