Två tunga avhopp från parti i Boden

Bodenalternativet (BA) har fått två tunga avhopp i form av Daniel Rönnbäck och Seija Fallemark som lämnat sina ordinarie platser i Bodens kommunfullmäktige. "Det är inget dramatiskt utan båda hinner inte med uppdraget", säger Inge Andersson, gruppledare för BA.

Seija Fallemark lämnar fullmäktige för Bodenalternativet.

Seija Fallemark lämnar fullmäktige för Bodenalternativet.

Foto: Lena Leffler

Boden2021-03-05 09:00

Bodenalternativet kom in som nytt parti i Bodens kommunfullmäktige efter valet 2018 och fick sex platser. Nyligen har både Daniel Rönnbäck och Seija Fallemark valt att säja upp sina ordinarie platser. Det kommer att bli länsstyrelsen som tillsätter deras efterträdare, enligt gruppledaren Inge Andersson.

undefined
Inge Andersson, gruppledare, får två nya fullmäktigekamrater för sitt parti Bodenalternativet. Mest troligt de personer som står på plats sju och åtta på fullmäktigelistan.

– Man gör en så kallad omräkning. Men det blir väl nästa två namn på fullmäktigelistan som tar platserna om det inte finns några kryss. Vi får bra ersättare till de personer som lämnat. Båda Daniel och Seija driver egna företag och det är därför man väljer att sluta, säger Andersson.

Enligt Seija Fallemark, som driver Svedjebruket, har det hänt mycket i hennes privatliv sista halvåret.

– Det har varit mycket dödsfall och sorg i mitt liv vilket gör att jag behöver ta en paus för orken saknas. Det är inte så att jag lämnat Bodenalternativet utan bara min fullmäktigeplats. Jag är mycket engagerad i att bygga upp saluplatsen Nära Mat Boden så det räcker med det just nu. Idag ser jag inte att jag kommer tillbaka i det politiska livet den närmaste tiden, säger hon.

undefined
Daniel Rönnbäck (BA) hoppar av sitt fullmäktigeuppdrag.

Företagaren Daniel Rönnbäck som driver bowlinghall i Boden utesluter inte partiarbete längre fram. 

– Att jag slutar beror på att jag fått ytterligare ett jobb åt det internationella bowlingförbundet. Därför räcker inte tiden till för politiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om