Trafikstörningar i centrum - gator stängs av

Den kommande veckan är Smedjegatan stängd för biltrafik på grund av reparationsarbete. Samtidigt är vägarbetet på Rådstugatan färdigt. 

Smedjegatan är avstängd för biltrafik mellan 14 och 21 oktober.

Smedjegatan är avstängd för biltrafik mellan 14 och 21 oktober.

Foto: Björn Nyström

Nyheter2019-10-15 17:31

Den kommande veckan är Smedjegatan stängd för biltrafik på grund av reparationsarbete. Samtidigt är vägarbetet Rådstugatan färdigt. 

Natten mot tisdagen påbörjades ett reparationsarbete på Smedjegatan där nya vattenrännor och en ny brunn som ska bytas ut. Mellan 14 och 21 oktober är gatan endast öppen för busstrafik. 

– I och med att det är så komplicerat med trafiken så kan det bli utdraget, säger Patrik Ruumensaari, produktionsledare vid gatudrift vid Luleå kommun. 

Det kommer ta ungefär en vecka innan reparationerna är klara, vilket är betydligt längre än arbetet hade tagit på en lugnare väg. 

– Hade man haft en vanlig gata hade man kunnat stänga av just den delen, och jobba ostört, säger han. 

Sedan tre veckor tillbaka har ett annat reparationsarbete pågått på Rådstugan i centrum. Där har en 137 meter lång vattenledning bytts ut efter läckageskador. 

– Det har varit två läckor som vi har repat nu, säger han. 

Arbetet väntas dock vara klart mycket snart. 

– De håller på med den sista asfalten. Så den borde börja vara färdig snart, vägen öppnar troligtvis på onsdag, säger Mattias Jatko, driftschef på Vatten och avlopp vid Luleå kommun. 

Det pågår mindre vägbyggen på andra håll i centrum. I början av Storgatan håller även Luleå Energi på att lägga klart fjärrvärme i kvarteret.

Det pågår även ett mindre reparationsarbete i korsningen Trädgårdsgatan och Norra strandgatan. Korsningen kommer att vara stängd mellan 15 och 17 oktober. 

Karta: Smedjegatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!