Han har arbetat i gruvan flera år och berättar att han alltid skött sig exemplariskt och har ett prickfritt register. Han berättar att personalen ofta arbetade dubbla skift, 16 timmar, när det var personalbrist och lade sig för att vila i skiftskarven.
– Jag kanske har vilat fem gånger totalt under mina år i gruvan. Man låg en halvtimme, produktionen blev inte lidande, säger han.
Han berättar att sovutrymmet består av en bänk bakom ett skåp, med ett trasigt skåp framför. Han säger att det var dolt så man inte skämde ut sig bland folk när man sov men att man vilat under rasten.
– På andra sektioner finns det brits men inte hos oss. Det ser illa ut att vila sig, säger han.
Han hävdar att bilderna kommer från en åtelkamera. Det är en kamera som tar oövervakade bilder och ofta används vid jakt.
– Jag har själv varit med i jaktsvängen så jag vet hur såna bilder ser ut. De har ju inte bara haft åtelkameran vid bänken utan över en hel skåplänga. Och där har vi våra personliga kläder och skydd.
– Det jobbar tjejer där. Tänk om de oljar ner sig och måste byta tröja, och så fastnar de på film? Det är integritetskränkande, säger han.
Han säger att LKAB försöker mörka att en åtelkamera använts.
– De säger att det bara är rykten. Men de visade bilder åt oss. De försöker lägga locket på för de har förmodligen gjort jävligt fel. Du ser tid och datum på bilderna.
Fanns det någon skylt om att en kamera skulle finnas där?
– Nej, ingenting.
Bänken följde med ner från gamla huvudnivån till 1250-nivån. Han säger att den alltid funnits där och att chefen visste om att den existerade.
– Om folk har varit sjuka eller behövt ta igen sig en stund har man kunnat använda den. Den har aldrig missbrukats, säger han.
För två år sedan påtalade arbetarna att det borde finnas ett vilorum men fick svaret att de i sådana fall fick åka upp till hälsovården, en halvtimmas bilfärd bort.
Den 22 mars kallades arbetarna in för ett möte med sektionschef, avtal och facket.
– De skällde ut oss och vi fick förklara oss. De lovade att vi skulle få straffet onsdagen efteråt. Men först på skärtorsdagen kom straffet, säger han.
– Det var riktig förnedring, de ville plåga folk. Många hade förhoppningen om att få behålla jobbet när de höll på att förhala det där.
Han ifrågasätter varför en sektionschef var inblandad och inte en personalchef.
– Men personalchefen har inte alls varit inblandad, säger han.
Han säger att sektionschefen sade att de var körda överallt, att de inte skulle få arbete någonstans. Han vill inte berätta vad han gör i dag.
– Folk som jobbar kvar mår fruktansvärt dåligt. De är rädda för mikrofoner, kameraövervakning, avlyssning. De har fått ta in dyra entreprenörer i dessa spartider. Hur funkar det?
Han anser inte att LKAB hanterat saken på ett bra sätt.
– Det är sånt jävla sätt. Vi är människor, alla kan göra fel, säger han.
Läs mer: Fler nyheter från Gällivare
Läs mer: Fler nyheter från Kiruna
Vill du ha nyheter från Gällivare på din facebook - Gilla Kuriren Gällivare här.
Vill du ha nyheter från Kiruna på din facebook - Gilla Kuriren Kiruna här.