Så kan du minska stress – med övningar från en healer

Healingen hjälpte Monica Palo genom skador och sjukdomar. Nu ger den erfarne reikimästaren tips på hur andra kan börja med healing redan i dag.

Luleå 9 augusti 2020 14:07

Monica Palo har alltid känt att det finns någonting mer än vad vi ser och upplever just nu. Idag jobbar hon med healing men redan som barn använde hon healing, utan att hon visste om det. 

– Min moster brukade ofta ha migrän, då ropade hon på mig så fick jag komma och massera hennes huvud, då försvann smärtan, men det var aldrig någon som satte ord på det, säger hon.

 

När vi besöker Monica Palo hemma hos henne sitter vi på hennes uteplats. Det är soligt och på hennes gård växter allt från morötter till lavendel.

– Lavendel och ros är de växter som har högst frekvens om vi talar energi, säger hon. 

Monica Palo beskriver healing som den energi som finns runt oss som får oss att må bra.

– Healing är enkelt, snällt och gratis. Du kan få healing från träd, det finns evidens att du får en slags medicin från träd när du rör vid dem. Handpåläggning är en annan form av healing som är bevisad. När någon tar på dig frigör kroppen serotonin och oxytocin som är "må bra"-hormoner.

 

Hon har gått en mängd olika utbildningar inom olika former av healing. Hon gick sin första kurs efter att hon själv varit skadad och upplevde att hon ofta var sjuk.

– Det var som att min kropp sa till mig att nu får det vara nog. Det krävdes att jag inte skulle må bra för att jag skulle ta hand om mitt mående.

Hon är nu utbildad mästare i Reiki healing och utbildar även andra i Reiki healing. Hon säger att hon också är medial men väljer att inte lägga sig i för mycket.

– Jag vill inte veta när någon ska dö eller skilja sig, det är "none of my business".

 

Enligt Monica Palo är ens mående ens eget ansvar. Hon menar att det är viktigt att se till vad man har för vanor. 

– Se över vad du har för diet, det behöver inte bara vara matvanor utan även andra intag som tillexempel TV och mobiltelefon.

 

När vi besöker henne visar hon övningar som du som privatperson kan göra för att utöva healing på dig själv.

– Placera en hand på nacken, och en på pannan och håll så tills du känner att det räcker. Det är en enkel övning som kan ge lugn och minska stress.

 Hon talar om vikten av att försöka se positivitet i saker omkring oss.

– Det viktiga i livet är att skapa en relation med det som är omkring dig. Jag har en relation med allt från mina blommor till mitt kaffe. Det är för att veta om det är bra för mig att ha det i mitt liv eller i min kropp. Det kan låta knäppt men det gör inget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ebba Palmlöf

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Luleå

Arbetsplatsolycka på Porsön

Jokkmokk

Regionen smittspårar i Jokkmokk efter ytterligare covid-19-fall

Luleå

Förslaget: Gör gamla rådhuset till museum

Krönika

"Ett tillslag det borde skrivas ballader om"

Fotboll

Kaptenen avgjorde måstematchen – med drömfrispark

Visa fler