Polisen: "Angeläget att få prata med vittnet"

Polisutredningen angående den grova våldtäkten i en gångtunnel tidigt på lördagsmorgonen i Luleå pågår med full styrka. Polisens utredare är mycket angelägen att komma i kontakt med vittnen från eller intill brottsplatsen.

När det misstänkta våldtäkten inträffade var det mörkt utomhus medan gångtunneln var väl upplyst.

När det misstänkta våldtäkten inträffade var det mörkt utomhus medan gångtunneln var väl upplyst.

Foto: Amanda Liikama

Luleå2020-09-16 10:25

Anmälan om en misstänkt grov våldtäkt inkom till polisen klockan 02.42 på lördagen. En gångtunnel under Södra hamnleden har under natten mot lördag varit avspärrad och en patrull med kriminalhund har sökt av platsen. Tekniker har även undersökt platsen.

– Vi är mycket angelägen att komma i kontakt med vittnen som eventuellt har sett någon mellan klockan 00:45 och 02.00 tidigt på lördagsmorgonen, säger polisinspektör Lena Viklund på avdelningen grova brott.

Hon säger vidare att polisen framför allt vill komma i kontakt med en yngre kvinna som ska ha hjälpt den utsatta kvinnan att ta sig från gångtunneln i riktning mot sportbaren O´Learys vid den aktuella tiden. 

Enligt uppgifter har en ung kvinna utsatts för en grov våldtäkt av flera gärningsmän. Polisen säger nu att det i alla fall är fler än två misstänkta gärningsmän.

Offret har undersökts och nu vädjar polisen till allmänheten att höra av sig på telefonnummer 114 14.

Det är speciellt den yngre kvinnan som har hjälpt offret men polisen vill komma i kontakt med så många som möjligt som var på plats vid den aktuella tiden.

Enligt polisen har kvinnan undersökts av sjukvården och det har även hållits förhör med målsägaren.

– Utredningen fortsätter med full kraft. Vi har pratat med en del vittnen men vi vill ha in fler vittnesuppgifter, speciellt då från den ung kvinnan som har hjälpt brottsoffret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!