Man spårlöst försvunnen norr om Harads

Polis och frivilliga söker efter en man i 40-årsåldern i skogarna norr om Harads. Ingen har hört av mannen sedan i lördags kväll och hans anhöriga är oroliga.

Under natten till tisdagen har polisen använt helikopter när man sökt efter den försvunne mannen i området vid Notsel, norr om Harads.

Under natten till tisdagen har polisen använt helikopter när man sökt efter den försvunne mannen i området vid Notsel, norr om Harads.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Harads2020-07-14 17:51

Mannen sågs senast i en stuga vid Notsel, norr om Harads. Han hade fått skjuts dit på fredag kväll, han skulle måla stugan som tillhör hans far berättar systern. Stugan ligger ensligt till i skogen.

– Hans far for upp och träffade honom på lördagen och sedan är det några som varit i kontakt med honom på lördag eftermiddag och kväll. Efter det är det ingen som hört av honom. Allt är lämnat i stugan, både mobiltelefonen och bankkortet, berättar mannens syster. 

I måndags blev de anhöriga oroliga när mannen inte hade hört av sig. Hans far hade varit till stugan på söndagen för att lämna en powerbank, ett batteri, så att mannen skulle kunna ladda sin mobiltelefon berättar systern.

– Då var han inte där i stugan. Min far trodde att han var ute och fiskade, säger systern. 

På måndag eftermiddag kontaktade de anhöriga polisen. Under natten till tisdagen har polis använt både helikopter och drönare med värmekamera och hund för att söka efter mannen i området vid Notsel. 

– Det vi är rädda för är att det skett en olycka. Jag och min sambo var ute och gick i skogen i natt med polisen, vi ropade och sökte efter honom, ifall han skulle vara liggande i skogen, säger systern.

Fler frivilliga är på väg till området för att söka efter mannen och Missing People är också på väg dit berättar systern. 

Mannen är mörkhårig. Han är cirka 190 centimeter lång och väger cirka 95 kilo. Han var vid försvinnandet klädd i jeans och svart jacka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!