Karvinen: "Flytten till Luleå är det bästa jag gjort"

Nu är veckans avsnitt av Ett stenkast från Delfinen ute. Denna gång möter vi Michelle Karvinen som berättar om kärleken till Luleå som stad och föreningen Luleå Hockey/MSSK, de märkliga turerna om hur hon landade i en schweizisk klubb i stället för en kinesisk och hur hon slog gjorde landslagsdebut som 11-åring i J20-landslaget.

Michelle Karvinen är veckans gäst i podcasten Ett stenkast från Delfinen.

Michelle Karvinen är veckans gäst i podcasten Ett stenkast från Delfinen.

Foto: Herman Öberg

Ishockey2020-09-26 05:05

Michelle Karvinen har efter fem succéfyllda säsonger i Luleå Hockey/MSSK nu gått vidare i sin karriär. Men att tiden i Luleå har satt sina spår i den 30-åriga finländskan råder det ingen tvekan om.

– Att flytta till Luleå är det bästa jag gjort i hela min karriär. Luleå Hockey är något väldigt speciellt för mig och jag kommer följa laget på nära håll. Det kommer faktiskt vara lite jobbigt att inte kunna vara med dem på isen, säger Michelle Karvinen och fortsätter:

– Jag har lagt väldigt mycket kärlek och energi för Luleå Hockey och så klart är det kul när man känner sig uppskattat, för mig är det stort.

Även fast den kanske största fixstjärnan i Luleå Hockey/MSSK har lämnat laget, nämligen hon själv, är hon inte orolig. Hon är fullt övertygad om att laget och föreningen kommer att fortsätta utvecklas och vara ledande i Sverige på damsidan.

– De kommer klara sig superbra utan mig, det tvivlar jag inte en sekund på. De har världsklasspelare och är ett lag som vet hur man vinner när det gäller och det är något som är väldigt svårt att lära sig, säger Karvinen i podcasten.

I avsnittet berättar hon även om hur hon var nära att skriva på för Djurgården innan Luleå Hockey/MSSK kom in i bilden, den något brokiga uppväxten där hon flyttade fram och tillbaka mellan Danmark och Finland och om hon någon gång kommer återvända till Luleå Hockey.   

Lyssna på avsnittet med Michelle Karvinen i spelaren ovan eller där poddar finns.

Nedan finns länkar till olika podcastplattformar där du kan lyssna på avsnittet med Michelle Karvinen – och de tidigare 51 avsnitten av Ett stenkast från Delfinen med blanda annat Lars-Göran Niemi, Ronja Savolainen, Thomas "Bulan" Berglund, Joel Lassinantti, Emma Nordin och Linus Omark.

Acast: Ett stenkast från Delfinen

Spotify: Ett stenkast från Delfinen

Itunes: Ett stenkast från Delfinen

Podbean: Ett stenkast från Delfinen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!