Hon är redo att ta över ledningen

Lenita Ericson avbryter sjukskrivningen efter sin operation för att kliva in som ensamt kommunalråd i Luleå. "Det känns inte konstigt, bara tragiskt."

Lenita Ericson blir ensamt kommunalråd i Luleå. Hon avbröt sin sjukskrivning redan under onsdagskvällen, kvällen före Niklas Nordströms avgång.

Lenita Ericson blir ensamt kommunalråd i Luleå. Hon avbröt sin sjukskrivning redan under onsdagskvällen, kvällen före Niklas Nordströms avgång.

Foto: Lars-Göran Norlin

Nyheter2019-10-10 16:27

Lenita Ericson var fram till onsdagen sjukskriven från sitt politiska uppdrag som kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen efter att ha drabbats av en infektion efter förra veckans operation.

Hon tog beslut redan under onsdagskvällen att avbryta sjukskrivningen.

Hur kommer det sig?

– Jag läste i tidningen att ekonomichef Jan Öström hade sagt upp sig och gjorde bedömningen att jag behöver vara mer närvarande i kommunhuset. Vi får se hur mycket arbete som jag orkar med. Jag behöver vila. Min kalender kommer inte att bli helt proppfull, men jag kommer att finnas på plats, säger Lenita Ericson.

Hon säger att information om kommunalrådets Niklas Nordström avgång kom vid lunchtid på torsdagen, men har inte hunnit prata med sin kommunalrådskollega när Norrbottens Media når henne i hemmet.

–  Jag har inte haft tid att reflektera över det här mer än att man får kliva fram och ta ansvar. Jag har funnits i politiken en tid, så det kommer inte att kännas konstigt. 

Vad blir din första arbetsuppgift?

–  Det kommer väldigt mycket att handla om att jobba med kommunikation för att skapa transparens och trygghet. Jag är imponerad av Luleås nya kommunledning. Anna Lindh Wikblad har klivit fram på ett fantastiskt sätt i rollen som  kommundirektör och har ett starkt team omkring sig. Jag är inte bekymrad för den saken. 

Kommer du att sakna Niklas Nordström som arbetskamrat?

–  Åh, svår fråga. Självklart skulle jag vilja säga. Jag blir berörd så klart när du ställer en sån fråga. Han har otroligt många fina sidor och goda egenskaper som jag med all sannolikhet kommer att sakna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!