Nu är specialbilagan om Luleå 400 år - här!

I nådens år 1621 tittade Gustaf II Adolf på Sveriges karta och satte ner fingret. "Här ska det ligga en stad!" Han satte ner fingret på ganska många platser just detta år men det bortser vi ifrån för hela den här tidningen handlar om vår stad – Luleå.

Norrbottens-Kurirens specialbilaga Luleå 400 år. Temat i bilagan är "fyra". Fyra år som präglade Luleå, fyra platser, fyra hus, fyra kvinnor, fyra framtidshopp ...

Norrbottens-Kurirens specialbilaga Luleå 400 år. Temat i bilagan är "fyra". Fyra år som präglade Luleå, fyra platser, fyra hus, fyra kvinnor, fyra framtidshopp ...

Foto: Norrbottens-Kuriren

Luleå2021-05-15 06:37

Här kan du läsa bilagan!

E-tidningen öppen för alla i dag – klicka här!

Att Luleå fyller 400 år i år, är något som knappast undgått någon enda Luleåbo. Vi på Kuriren bestämde oss tidigt för att belysa staden och jubileet från alla möjliga vinklar. En stad är inte bara en prick på kartan, utan den är människorna, företeelserna, historien, husen, företagen.

Mikael Leijon, Marianne Westin, Stina Spetth och Anders Appelgren har skrivit en rad artiklar på olika teman. Allt eftersom de publicerats under vintern och våren kom vi fram till att vi måste samla detta unika material i en specialtidning. Så här kommer Norrbottens-Kurirens present till Luleåborna och våra prenumeranter på andra håll i länet. En del artiklar har varit i tidningen tidigare, en del är producerade speciellt för den här bilagan. Oavsett är det artiklar och bilder vi är väldigt stolta över och vi hoppas att ni tycker om materialet lika mycket som vi gör.

Min förhoppning är att den här bilagan sparas och läses flera gånger och kanske någon som bygger eller renoverar lägger in ett exemplar i en vägg för framtida generationer att hitta.

Så, från oss till er: 60 sidor med Luleåläsning. Grattis på 400-årsdagen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!