Forwarden blev landslagsaktuell i Luleå: "Varit reserv"

Att Luleåspelaren Isac Brännström gör sin bästa säsong i karriären har noterats av många. I veckans avsnitt av podcasten Ett stenkast från Delfinen berättar han att det lett till en reservplats i Tre Kronor.

Isac Brännström i Luleå Hockey.

Isac Brännström i Luleå Hockey.

Foto: SIMON ELIASSON

Ishockey2021-01-20 13:59

Han är inne på sin andra säsong i Luleåtröjan efter ankomsten från HV71 inför 2019/20. Sedan dess har Isac Brännströms utveckling gått stadigt uppåt och han snittar både mer speltid samt poäng per match.

Fast situationen såg annorlunda ut för tre år sedan hemma i Småland och HV71. Då hade 22-åringen från Nässjö en mindre roll i laget, vilket ledde till spel med J20 samt en utlåning till allsvenska Tingsryd. 

– Det är som alltid när man inte får spela eller man inte har den där tryggheten. Man vågar inte göra grejer på isen och tar det säkra före det osäkra. Så då spelar man inte det spelet man ska spela som gjort att man tagit sig långt. Spelet blir hämmat av att man får lite speltid och då vill man inte göra misstag, säger Brännström.

2019 lämnade han HV71 sedan Thomas "Bulan" Berglund och Stefan "Skuggan" Nilsson hört av sig. Berglund har senare sagt att Brännström är ligans bäste spelare en-mot-en.

– Då får man säga att han har höga tankar så det är kul att höra. Det känner jag med då jag får spela väldigt mycket och spela i offensiva lägen, power play eller box play. Så jag har väl inget att klaga på.

Hans ett år yngre bror Erik Brännström blev 2017 draftad som 15:e spelare och har noterats för 33 NHL-matcher i Ottawa Senators. Han har även landslagsmeriter från alla nivåer på meritlistan medan Isacs hockeyresa varit annorlunda.

– Jag var med i U16-landslaget i en turnering och sedan har jag varit reserv i många turneringar. Så jag har egentligen varit på gränsen och varit väldigt nära. På så sätt har det varit lite tufft och man har velat vara med.

Fast årets starka start i SHL har gjort att han hamnat på landslagsledningens radar. Därför finns en dröm om en debut i Tre Kronor och även testa NHL.

– Jag har varit reserv till två av turneringarna. Det är väl inget jag förväntat mig egentligen men sedan när det gått bra för mig i början har väl tankarna har funnits. Så det är klart det är något man hoppas på och det hade varit kul att få testa på att spela internationellt.

Avsnittet med Isac Brännström kommer att publiceras under torsdagsmorgonen, och går att hitta på vår sajt. Samt podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Podbean. Där berättar han om sin hockeyfamilj, varför det blev Luleå, landslagschanserna, tiden med corona och mycket annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!