Efter anhörigas vädjan – 160 söker försvunne Mikael

Anhörigas vädjan inför helgens tvådagars sök i Notsel efter försvunna Mikael Simonsson gav resultat. Under lördagen deltar 90 personer och under söndagen 70 personer. " Det är bättre än väntat", säger Magdalena Nordsvahn, Missing People.

Den försvunne Mikael Simonsson. I helgen sker sista samordnade sökinsatsen.

Den försvunne Mikael Simonsson. I helgen sker sista samordnade sökinsatsen.

Foto: Privat foto

Boden2020-10-09 13:31

Det var Mikael Simonssons anhöriga som i veckan vädjade i media om hjälp att söka efter honom en sista gång före vintern. Sökandet efter försvunna Mikael Simonsson i helgen i Notsel kommer för Missing People att bli en stor insats i Norrbotten. Enligt de siffror som redovisades under fredagen av verksamhetschefen Magdalena Nordsvahn, Missing People, blev uppslutningen klart bättre än förväntat.

– Vi hade ett mål att samla ihop 50 personer per dag. Att vi blir närmare 90 på lördag och 70 på söndag är nästan en fördubbling av det vi hoppats på, säger hon.

– I dessa siffror ingår också 15 stycken från Missing Peoples insatsgrupp samt specialresurserna som kommer vara på plats båda dagarna.

Mängden frivilliga och egen personal från Missing People innebär att man kan få ihop 9-10 personer i varje skallgångskedja. Ju fler frivilliga ju fler kedjor vilket ger en bättre och effektivare avsökning av de förutbestämda områdena inför helgens sök.  

De anmälda personerna som kommer till Notsel har delats in i sökgrupp utifrån olika svårighetsgrader och tidigare sökrutin. Man ska använda gummibåtar, undervattenskameror och även gå med en skallgångskedja i vattnet för första gången. 

– Terrängen är svår med hål och mycket växtlighet. Missing people kommer också utrustade med vadarbyxor att söka igenom Flarkån, säger Christer Lindbäck, insatsledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!