Ungdomstjänst för 15-åring

20 timmars ungdomstjänst och skadestånd med 10.000 kronor blev påföljden för den 15-årige pojke som åtalats för sexuellt utnyttjande av barn efter att ha haft samlag med en 13-årig flicka.

16 november 2010 14:59
Det var i slutet av oktober som händelsen inträffade på en fest. Enligt förhör med de båda inblandade ska alkohol i form av sprit och starköl ha druckits och de var båda berusade. Flickan hade bara ett suddigt minne av att hon haft sex med den åtalade och ansåg att hon blivit utnyttjad medan pojken inte uppfattade henne som särskilt berusad och ansåg att samlaget genomförts på frivillig basis.

 

Tingsrätten menar att det inte är uppenbart att den sexuella handlingen inte inneburit något övergrepp och därför kan den åtalade inte undgå ansvar för sexuellt utnyttjande av barn då pojken var medveten om flickans ålder.

 

Med hänsyn till den tilltalades ungdom och att socialnämnden i Arjeplogs kommun inte anser att åtgärder är aktuella så döms 15-åringen till 20 timmars ungdomstjänst och ett skadestånd på 10.000 kronor.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!