Kronprinsessparet har kommit till Pajala

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har kommit till Kaunisvaara folkets hus där de båda ska informeras om gruvetableringen i Pajala och äta en sen lunch.

3 november 2010 15:17

Kronprinsessparet kom närmast från Aarevaara där Tomas Sevä, ordförande i Muonio sameby, berättade om hur gruvetablering påverkar renskötseln.

Kronprinsessparet kommer till Norrbotten direkt från ett statsbesök i Finland och här ska de senare i eftermiddag besöka Sahavaaragruvan.

Torsdagen ägnas bland annt  åt Jokkmokk, världsarvet Lapponia och fjäll- och samemuseet Ájtte. Från Jokkmokk reser hela följet till Harads och Treehotel fär att sedan komma till Boden och Kvarnängen där kronprinsessan Victoria och prins Daniel får information om Skaparkraft - ett kultur- och idrottsprojekt för asylsökande och handikappade barn i Boden.

Vid 16-tiden beräknas de båda komma till Luleå och Hertsön där Hertsöskolans idrottsförening får besök. Torsdagen avslutas med middag på residenset.

På fredagen inleder paret med ett besök på Teknikens hus i Luleå. Under eftermiddagen blir det besök på F21 och kanske en tur i flygsimulatorn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!