Bombhundar söker i tidningshuset

Vid 17.30-tiden på onsdagen anlände två av polisens specialtränade bombhundar till det bombhotade mediehuset i Luleå. De söker just nu igenom hela huset.

27 oktober 2010 17:43

Hundarna har kallats in från Stockholm och tillhör rikskriminalens bombgrupp. Klockan visaade på 17.27, när polisens piketbuss rullade förbi avspärrningsbanden och fram till det tomma mediehuset i Luleå. Med sig hade också bombgruppen en speciell bombvagn som tagits med från Umeå - ifall någonting skulle hittas och måsta desarmeras. Vagnen står uppställd utanför mediehuset.
På plats bakom avspärrningarna står Norrbottens-Kurirens nyhetschef Armi Rousu.

- Det är inte så mycket folk kvar här på platsen. Polisen har inte bara låtit evakuera mediehuset utan också de intilliggande arbetsplatserna, rapporterar Armi Rousu till Kuriren.nu.
Den lilla polisstyrkan startade sitt sökarbete i tryckeriet, men kommer under de närmaste timmarna leta igenom hela huset.
Polisen har tidigare under onsdagen meddelat att avspärringarna kan komma att hävas vid 19-tiden, men det är i skrivande stund tveksamt om eftersöket är klart vid det laget.
Norrbottens-Kurirens tidningschef Mats Ehnbom säger till Kuriren.nu:
- Vi säger till personalen att gå hem och jobba hemifrån. Vi kommer att se till att det blir en tidning i morgon.

Det har nu gått åtta timmar sedan bombhotet mot NSD lämnades. Enligt hotet skulle bomben brisera vid 14.35, men fortfarande är läget mycket lugnt utanför mediehuset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!