Ungdomsbråk bakom skottlossningen?

Torsdagens skottlossning kan ha kopplingar till ett pågående rättsfall.

 

De inblandade personerna i den utredningen är alla under 18 år.

18 juni 2010 06:00
Boende i det idylliska bostadsområdet på Skurholmen väcktes hastigt strax före klockan ett när tre skott, från vad som misstänks vara ett grovkalibrigt gevär, avlossades mot en av villorna.

 

Motivet till attentatet tros vara ett knivhot som inträffade för drygt en månad sedan och ledde till att en 16-årig pojke anhölls misstänkt för olaga hot och grov misshandel. Han släpptes senare på fri fot men misstankarna mot honom kvarstår än i dag.

 

Förundersökningsledare i det målet är kammaråklagare Anna Bergström som i dagarna tar beslut om det ska väckas åtal mot 16-åringen.

 

- Utredningen är klar men innan jag har fattat något beslut kan jag inte uttala mig om ärendet, säger hon.

 

Enligt uppgifter till Norrbottens-Kuriren är polisens huvudteori att det finns kopplingar mellan den incidenten och skottlossningen på Mellangatan.

 

Vill inte bekräfta
Polisen ska också ha ett par namn som misstänks vara delaktiga i gärningen. Men det är uppgifter som Per Olov Andersson, tillförordnad utredningschef i Luleå, inte vill bekräfta.

 

- Jag kan varken bekräfta eller dementera det då det skulle kunna förstöra den pågående utredningen.

 

Under torsdagen var skytten fortfarande på fri fot men Per Olov Andersson har ändå förhoppningar om att ett gripande kommer ske inom kort.

 

- Vi har genomfört en del förhör. Både med målsäganden och andra personer som kan ha intressanta uppgifter att lämna. Utan att gå in på vad som framkommit så tror jag att det finns goda möjligheter klara upp brottet, säger hon.

 

Enligt uppgifter fanns det en man i 50-årsåldern och tre barn i villan när kulorna började vina. Ingen av dessa befann sig dock i rummet som besköts och alla klarade sig utan fysiska skador men blev naturligtvis chockade. Familjen har också utryckt en stor oro över deras säkerhet men Per Olov Andersson vill inte berätta om familjen kommer erbjudas någon form av polisskydd den närmsta tiden.

 

- Det är en uppgift som vi håller för oss själva, säger han.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!