Polisrazzia mot mc-klubb

Red Devils MC i Umeå hade för två helger sedan besök av medlemmar från Hells Angels i Luleå.

 

Då slog polis från Norrbotten och Västerbotten till.

24 november 2009 06:00
Tillslaget från polisen genomfördes i samband med en fest som arrangerades för att fira att några av medlemmarna i Red Devils hade uppgraderats till prospects under Hells Angels. Ett av stegen för att bli fullvärdig medlem i mc-klubben.

 

På festen fanns med anledning av det Hells Angels-medlemmar från olika platser Sverige - bland annat Luleå.

 

- Jag kan bekräfta att det var personer från Norrbotten som bar HA-västar där, säger Lars Kelly, kommenderingschef under polisingripandet.

 

Polismän från länet fanns också på plats för att understödja kollegorna i Västerbotten och den polisgrupp som specialiserat sig på att kartlägga de kriminella mc-klubbarnas verksamhet och grupperingar.

 

- Det är inte ovanligt att polismyndigheten samarbetar över länsgränserna när det behövs. I det här fallet gjorde vi en bedömning av läget och valde att skicka dit några poliser, säger informationsdirektören vid polisen, Roger Jönsson.

 

Ett 40-tal poliser jobbade under två dygn med insatsen och kontrollerade alla bilar som åkte till och från klubblokalen.

 

De genomförde också husrannsakan på tre olika adresser i Umeå - bland annat klubblokalen. Någonting som till slut ledde till att fem personer kunde gripas misstänkta för narkotikabrott. Enligt Lars Kelly är ingen av dem från Norrbotten.

 

- Nej, vad jag vet så skötte de sig bra, säger han.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!