Demonstration mot klimatförhandlingarna

"Tomma ord och mera prat räddar inte vårt klimat" var budskapet som Grön ungdom ville framföra under deras demonstration i lördags.

8 november 2009 12:59
Med klimatmötet i Köpenhamn i tankarna manifesterade Grön ungdom på Storgatan. Man satte upp en gatuteater där två ledare försökte fatta ett hållbart klimatavtal. De bägge var manliga eftersom man ville visa att majoriteten av beslutsfattarna är just män.

 

- Det ska vara representativt och folket borde få komma till tals. Kvinnor har ett lägre avtryck på miljön men ändå är det mest män som tar beslut, sade Grön ungdoms språkrör i Norrbotten Erik Thor.

 

"För låga ambitioner"

 

En annan anledning till demonstrationen var att man inte är nöjda med hur makthavarna hanterat klimatfrågan. Erik Thor menade att beslutsfattarna inte agerar nog fort eller med tillräckliga krafttag och att det därför är viktigt att man visar engagemang i frågan.

 

- Både EU och USA har för låga ambitioner. Vi tycker att man borde undvika en temperaturhöjning på över två grader och att koldioxidhalten i atmosfären inte ska överstiga 350 ppm, sade han.

 

Är det en rimlig målsättning?
- Det är helt rimligt. Lägre mål än så är inte hållbara.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!