Poserar på Facebook

Anders Karlsson, rektor på Norrlands entreprenörsgymnasium i Luleå, har hamnat i blåsväder.
På internetsajten Facebook visar han sig själv i utmanande poser.
Sidan besöks av elever.

17 juni 2009 07:58

På den sociala nätverkssajten finns ett antal bilder av  Anders Karlsson som tvingar skolledningen att ifrågasätta hur bilderna uppfattas. På sajten skriver rektorn att ett av hans intressen är sex. Sajten som delvis är öppen för alla besöks också av skolans elever.

Nyhetssajten nyheter24.se var den som först uppmärksamma  Anders Karlsson  föreghavanden på nätet - och nu ska skolledningen diskutera frågan.
Ser allvarligt på saken
Skolledningen vill i dagsläget inte ge sin syn på saken, utan vill först skapa sig en heltäckande bild av vad som hänt eller inte hänt.
– Vi ser mycket allvarligt på den diskussion och debatt som uppstått. Oavsett vad som är sant eller inte sant så går det inte att ignorera.
Offentliga personer måste alltid tänka efter själva vilka krav man har på sig, man är alltid en förebild.
Vidare uppger skolledningen att de ska följa upp saken och vidta de åtgärder som de anser vara lämpliga.
Är det lämpligt för en rektor att visa dessa bilder offentligt?
– Man kan alltid fråga sig om det är lämpligt eller inte, du kan ringa på onsdag när jag hunnit sätta mig in i detaljerna. Jag diskuterar inte personalfrågor i media innan jag har alla fakta på bordet.
Vänsterpartiets Börje Lööw blev Facebookvän med rektorn för tre till fyra månader sedan. Det var Anders Karlsson som kontaktade Börje Lööw.
Medlem i sexgrupper
– Någon gång har jag sett hans bilder och jag har tyckt att det är märkligt att en person i den ställningen fläker ut sig inför elever. Om jag gjorde det skulle mitt liv som politiker vara slut, han kan inte ha tänkt alls. Han får ha vad han vill för intressen av sex och klä sig privat hur han vill, men nu handlar det inte om det, säger Börje Lööw.
Han säger också att på sistone har rektorn gått med i allt fler Facebookgrupper som har med sex att göra.
Det ser han på sin egen sajt då det registreras vilka grupper Facebookvännerna går med i.
– Det har ökat betänkligt, men att det var så här mycket visste jag inte förrän media upplyste om det. Då jag såg bilderna var det inte smaklösa bilder som nu, utan jag tänkte bara att jag skulle aldrig lägga ut sådana bilder på mig. Jag har inte haft tid att ringa media om Anders Karlsson då jag är upptagen med politik.
Börje Lööw säger också att han plockat bort Anders Karlsson som Facebookvän.
Kuriren har sökt Anders Karlsson ett flertal gånger, utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!