Loppismode - coolt klädd i kristid

Bli lite mer student och skaffa dig en cool look på köpet! Anna och Niclas pluggar i Luleå och är stammisar på stans loppisar. De visar vägen till krismodet som inte bara passar studenter och fattiglappar utan också trendmedvetna miljökramare.

23 maj 2009 11:35

Närheten till backar som bjuder på bra skid- och snowboardåkning är en av anledningarna till att skåningen och göteborgaren Anna och Niclas hamnade just på universitetet i Luleå.
Den minnesgoda läsaren kommer kanske ihåg det hemmavidreportage vi gjorde i Annas studentlya för ett par år sen. På ett genomtänkt sätt hade hon inrett trean på Porsön med massor av loppisfyndade prylar och möbler.
Aldrig tomhänt
Men det är inte bara inredningsprylar Anna älskar att  köpa i andra hand. Lika ofta som hon tittar in på Kupan eller Myrorna för att spana in lampor och tyger kommer hon hem med ett nytt plagg, en sjal, skor eller en väska. Hon går aldrig hem helt tomhänt från secondhandbutiken. Det är just ett väskinköp som är hennes bästa superfynd hittills:
- För några år sen hittade jag en äkta Mulberryväska! Den kostade nästan ingenting och jag använder den jämt. Alla fattar nog inte hur fin den är. Jag letar alltid efter accessoarer som hattar, mössor, väskor och skor.
Niclas, som delar studentbostad med Anna, är också en hängiven loppisfyndare och han är särskilt nöjd med ett par bruna skinnboots som han snubblade över på en secondhandbutik rätt nyligt.
När Anna och Niclas ska loppisfynda till vårt modereportage spänner Anna genast ögonen i en väska för 25 kronor "en perfekt dataväska, ju!" Och visst hittar både Anna och Niclas flera outfits när de får bläddra lite bland kläderna på Kupan och Myrorna.

Namn: Anna Lantz, 24, ursprungligen från Åhus - pluggar ekonomi i Luleå, Niclas Frederiksen, 25, ursprungligen från Göteborg - pluggar teknisk design i Luleå.
Bor: Studentlya på Porsön.
Annas blogg: www.secondhandsisters.blogg.se
Annas bästa tips till loppisälskande Skåneturister: Samlarmarknaden i Degerberga i juli månad, loppisen i Nosaby, en gång i månaden, Åhus Lions jätteloppis.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Text: Birgitta Lindvall Wiik Foto:Andreas Wälitalo