Legend till Kanonrundan

Det blir fint främmande när Kanonrundan har sitt jubileum i augusti. En legend i rallysverige kommer på besök under dagarna två: Björn Waldergård, 64.

 

- Det här blir något extra. Han kommer att dra gammal som ung till tävlingen, säger Göran Ahlman, ordförande i Norrbottens motorsällskap, NMS, i Boden.

28 maj 2008 11:36

 

NMS firar 85 år som förening och samtidigt har Kanonrundan 50-års jubileum. Ett grusrally som under åren blivit vida känt i Sverige och även i grannländerna. I år blir det också väldigt långt, 115 kilometer av specialsträckor, som enligt Göran Ahlman är betydligt längre än vad som brukar köras under SM-tävlingar.

 

- Vi hoppas det här kan locka många förare från södra Sverige och Finland.

 

Att Björn Waldegård kommer hit är han väldigt stolt över. Göran Ahlman ser honom som en tvättäkta legend inom rallysporten, och dessutom är denna 64-åring aktiv fortfarande. Den senaste stora segern kom i år i Safarirallyt, då han hade sin son Mattias som kartläsare.

 

- Men han kommer inte att köra Kanonrundan utan vara med på andra saker, jag kan inte idag exakt säga vad, men han kommer hela tiden vara synlig.

 

Rykten

 

NMS börjar firandet av sitt jubileum redan på lördag med folkrace och sedan fortsätter det under sommaren med tävlingar i radiostyrd bilsport, motocross, enduro och avslutas med Kanonrundan i slutet av augusti som blir finalen på firandet.

 

- Den tävlingen blir även två dagar, fredag och lördag, något som är för första gången, berättar Göran Ahlman.

 

Obekräftande rykten har sagt att Olle Lindström, kommunalråd och gammal rallyräv, skulle medverka i tävlingen, men det vill inte Göran Ahlman bekräfta.

 

- Jag vet inget än, vi får se.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roger Larsson 0921/53093