32 nya supportjobb

Teliasonera i Luleå ökar.

32 personer anställs vid supportfunktionen.

- Väldigt roligt med en sådan positiv utveckling, säger platschefen Alf Öhlund.

8 februari 2008 07:25
Teliasonera har en kundservice- och supportverksamhet i Luleå som i dag sysselsätter 540 personer. Verksamheten har haft en minst sagt gynnsam utveckling de senaste två åren. Strax innan det tvingades man dra ner antalet anställda och läget var inte alls så positivt. Men utvecklingen vände och man har ökat sin personalstyrka på två år med 110 personer.

Nu är mer goda nyheter på gång. Nyligen fattade ledningen för Teliasonera Sverige AB ett beslut om ytterligare 32 nya tjänster till Luleå. Det är enheten som redan i dag arbetar med support åt bredbandskunder, ADSL, IP-telefoni, men även digital-TV, som ska förstärkas. Enheten kommer efter nyrekryteringen att ha 162 anställda och kommer även att ge service åt fasttelefonikunder i hela landet.

Glad platschef

Alf Öhlund, som är platschef i Luleå gläds åt expansionen.

- Väldigt roligt. Det är viktigt med alla nya arbetstillfällen i Norrbotten och självklart väldigt roligt för oss i Luleå där vi jobbat intensivt tillsammans med medarbetarna för en hög kvalité och attityd i kontakt med våra kunder. Det känns som att det här är ett resultat av det arbetet. Vi får än mer förtroende att ge service åt Teliasoneras kunder, säger Alf Öhlund.

Enligt honom är Luleåkontoret numera ett av Teliasoneras större enheter i Sverige.

Exakt när de 32 personerna kommer att vara på plats i Luleå vågar han inte säga, men rekryteringen har pågått en tid och det mesta ska vara klart inom kort, säger han.

Hos det nyligen sammanslagna facket Unionen kommer beskedet om de nya jobben som en nyhet, men icke desto mindre välkommen.

- Det är självklart roligt när vår region får sådana här tillskott, säger ombudsmannen Micke Brännström.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!