McDonalds stänger i city

McDonald's stänger sin hamburgerrestaurang på Storgatan i Luleå vid årsskiftet. Istället satsar man på restaurangen vid Mjölkudden, där man hoppas kunna erbjuda jobb åt de omkring 15 anställda som mister sitt arbete i centrala stan.

21 november 2007 11:47
Är du medveten om, Ulf Andersson, ägare till McDonald's Norrland, att folk kommer att säga att Max tvingade bort er igen?

 

- Tja, jag vet inte om man kan säga så när det handlar om en satsning på våra restauranger på över 35 miljoner kronor, säger Ulf Andersson.

 

Under senare tid har våra matmönster ändrats, enligt Ulf Andersson. Vi äter i mycket högre grad där vi är och står och därmed har ett läge utmed stora kommunikationsleder och i stora köpcentrum blivit mycket mera värt än i centrala lägen i städer.

 

- Man äter mycket mer på väg till eller ifrån någonstans.

 

Därför stänger nu McDonald's sina cityrestauranger i Skellefteå och Luleå och satsar på enheterna utefter vägar och i köpcentrum. I Luleå handlar det om restaurangen vid Mjölkuddsrondellen där man haft en stor ökning av antalet kunder.

 

- Det finns en tydlig trend att volymen ökar på våra McDrive-restauranger, säger Ulf Andersson.

 

McDonalds är mycket intresserade av lägena i Haparanda och på Storheden, de områden i Norrbotten där handeln expanderar som mest.

 

- Och vad gäller Skellefteå så är vi mycket intresserade av det kommande Solbacken-området, bekänner Ulf Andersson.

 

- McDonald's i Norrland har aldrig uppvisat så goda försäljningssiffror som nu och tiden är helt rätt för en satsning på restauranger i externa köplägen, säger Ulf Andersson.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!