NHL: Wallin mot serieseger

Niclas Wallin kan se fram emot ett spännande slutspel, trots att laget föll i nattens derby match mot Anaheim. Trots förlusten är seriesegern inom räckhåll.

Anaheim2011-04-07 08:42

San José Sharks har fem poäng till godo till Los Angeles Kings på andraplats i Pacific Division när två omgångar återstår av grundserien. I natt gick laget miste om möjligheten att säkra seriesegern. Anaheim med evigt unge Teemu Selänne (40 år ung!) i spetsen vann nattens drabbning med 6-2. Hemmalagets Corey Perry blev tremålsskytt.

Ex-norrbottningen Niclas Wallin fick 18 minuters istid i nattens match och avlossade två skott på mål utan utdelning denna gång. Wallin fick närmare 19 minuter på isen.

Det blev förlust även för Linus Omark i Edmonton Oilers, som föll på bortaplan mot Calgary Flames. Omark fick över 20 minuters istid och noterades för tre skott på mål. Hans enda bidrag till matchprotokollet blev dock att han avtjänade två lagstraff för alltför många spelare på isen. Vid den andra utvisningen föll matchens första mål.

Tomas Holmström var inne på isen vid två av nattens baklängesmål, när Detroit Red Wings förlorade med 0-3 mot Carolina Hurricane. Förlusten är betydelselös. Med två omgångar kvar i grundserien har Detroit redan säkrat seriesegern i sin division.

Nattens NHL-resultat:

Los Angeles-Phoenix 3-2 e str (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Los Angeles: Jarret Stoll 2 (varav avgörande straff), Kyle Clifford. Målvakt: Jonathan Quick 94,2 procent. Phoenix: Lee Stempniak, Taylor Pyatt. Målvakt: Ilja Bryzgalov 93,9 procent

Publik: 18 118.

Anaheim-San Jose 6-2 (2-0, 4-1, 0-1)

Anaheim: Corey Perry 3, Cam Fowler, Teemu Selänne, Jason Blake. Målvakt: Dan Ellis 93,3 procent och Ray Emery 95,6 procent. San Jose: Dan Boyle (Douglas Murray), Ben Eager. Målvakt: Antero Niittymäki 82,3 procent.

Publik: 15 649.

Calgary-Edmonton 6-1 (0-0, 3-0, 3-1)

Calgary: Jarome Iginla 3 (Mikael Backlund 2), Rene Bourque, Alex Tanguay (Backlund), Curtis Glencross. Målvakt: Miikka Kiprusoff 95,6 procent. Edmonton: Magnus Pääjärvi (15). Målvakt: Nikolaj Chabibulin 87,2 procent.

Publik: 19 289.

Chicago-St Louis 4-3 e förl (0-1, 3-1, 0-1, 1-0)

Chicago: Marian Hossa, Tomas Kopecky, Nick Leddy, Jonathan Toews. Målvakt: Corey Crawford 87,5 procent. St Louis: David Backes, TJ Oshie, Chris Stewart (Patrik Berglund). Målvakt: Ty Conklin 89,7 procent.

Publik: 21 435.

Carolina-Detroit 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Carolina: Derek Joslin, Jeff Skinner, Erik Cole. Målvakt: Cam Ward 100 procent. Detroit: Målvakt: Jimmy Howard 90,6 procent.

Publik: 17 602.

Washington-Florida 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)

Washington: Mike Knuble, Jason Chimera (Nicklas Bäckström), Sean Collins, Matt Hendricks, Alexander Ovetjkin (Bäckström). Målvakt: Semjon Varlamov 93,9 procent. Florida: David Booth, Mike Santorelli. Målvakt: Scott Clemmensen 83,3 procent.

Publik: 18 398.

New Jersey-Toronto 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

New Jersey: Mattias Tedenby (8), Henrik Tallinder (5), Ilja Kovaltjuk (Jacob Josefson), Patrik Elias. Målvakt: Martin Brodeur 91,6 procent. Toronto: Phil Kessel, Tyler Bozak. Målvakt: James Reimer 85,7 procent och Jean-Sebastien Giguere 100 procent.

Publik: 14 207.

Boston-NY Islanders 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)

Boston: Shawn Thornton, Dennis Seidenberg, Gregory Campbell. Målvakt: Tim Thomas 93,7 procent. NY Islanders: Michael Grabner 2. Målvakt: Rick DiPietro 90,9 procent.

Publik: 17 565.