Polarbröd satsar på att bygga nytt innovativt bageri

Polarbröd definierar tre viktiga områden att jobba med efter branden. Medarbetarna, kunderna och det nya Polarbageriet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Foto: Jens Ökvist

Älvsbyn2020-08-25 17:03

I går började Polarbröd direkt med att ta hand om sina 245 medarbetare som nu står utan arbetsplats efter den stora branden. Krishanteringen fortsätter i dag och ännu en tid framöver. Man har redan genomfört en rad interna informationsmöten och erbjuder även samtalsstöd för medarbetarna. Nu inleds en dialog med fackförbunden, kommunen och regeringen för att försöka ta fram bra lösningar för de personer som i nuläget saknar arbetsuppgifter. Man ser även över möjligheter med utbildning.

– För vår vikarierande personal kommer vi tyvärr inte kunna förlänga avtalen. Vad gäller våra tillsvidareanställda ska vi se över organisationen i dialog med facket. Vi kommer att prata om våra nuvarande behov, vad vi behöver för att bygga upp vårt nya bageri och även titta på vad vi behöver i framtiden, säger vd Anders E Johansson, i ett pressmeddelande

Polarbröd maximerar nu kapaciteten på företagets andra bageri i Bredbyn. Redan i dag har man kunnat börja baka produkter som tidigare bakats i Älvsbyn och företaget söker även samarbeten med andra i branschen. Detta gäller både för bröd och smörgåsar. 

Polarbröds vision är att göra hållbara brödmål tillgängliga för alla. Den visionen ligger fast. 

– Vi står nu i startgroparna för att bygga upp ett nytt innovativt bageri i Älvsbyn. Ett första steg kan vara att få igång smörgåstillverkningen, säger Karin Bodin koncern-vd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!