Polarbröd bygger nytt
Försäljningen av Polarbröds produkter från bageriet i Älvsbyn har ökat och fyrskift har införts. Kring nyår sjösätts investeringar i bageriet på 40 miljoner kronor. - Vi får högre kapacitet, säger VD Karin Bodin.
LJUST FÖR LJUST BRÖD. Trenden att äta mörkt bröd har vänt, vilket gynnar Polarbröd som företrädesvis säljer ljust bröd, enligt Karin Bodin, VD Foto: ROLAND S LUNDSTRÖM
Foto: Roland S Lundström
I Omne, som producerar det mörka brödet Polarkraft, uppges också gå bra. Investeringar på 120 miljoner kronor är aktuella och resulterar i ny bagerilinje samt investeringar i byggnaden. Maskininstallationer väntas genomföras till hösten och driften ska vara igång vid årsskiftet.I Bredbyn produceras tunnbröd.- Där har vi haft flera tuffa år. Tunnbrödet tog stryk i hälsodebatten. Det håller på att vända, säger Karin Bodin.Hälsodebatt
Aktuellt i Bredbyn är investeringar i bättre ugnar samt satsning på kvalitetsmedvetenhet och ökad delaktighet från personalen.För några år sedan tilltog debatten om huruvida konsumenten bör välja mörkt bröd framför ljust, för hälsan. Det blev en utmaning för Polarbröd, som företrädesvis sålt ljust bröd.- Det har vänt, trenden är inte lika stark, nu är det mer miljöfrågor som gäller, säger Karin Bodin.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!