Storsatsning i Bredbyn: "Påverkar Älvsbyn"

Polarbröd satsar 84 miljoner kronor på bredare sortiment och ökad produktion i bageriet i Bredbyn. Under måndagen invigdes en helt ny byggnad med toppmodern frys, packetering och teknik. " Vi räknar med att vara tillbaka på marknaden i Sverige och Norge under våren 2022, på det sätt som vi var innan branden", säger koncern-vd Karin Bodin.

Från vänster: Polarbröds vd Anders E Johansson, koncern-vd Karin Bodin och Niclas Lundqvist, platschef i Bredbyn.

Från vänster: Polarbröds vd Anders E Johansson, koncern-vd Karin Bodin och Niclas Lundqvist, platschef i Bredbyn.

Foto: Polarbröd

Älvsbyn2021-06-14 15:36

Efter den förödande bageribranden i Älvsbyn ställde Polarbröd om sin produktion till det mindre bageriet i Bredbyn. Under hösten ändrade Polarbröd bland annat skiftgången, så att antalet arbetade timmar ökade från 120 till 143 timmar per vecka. I början av 2021 tog även arbetet med att bygga ut bageriet fart. 

– Det känns fantastiskt. Det är tack vare Bredbyn och andra samarbetspartners som vi över huvud taget kan leverera produkter, säger Karin Bodin. 

Under februari och mars slog bageriet i produktionsrekord, åtta veckor i rad med en ökning på 15 procent.

– Våra fantastiska medarbetare på bageriet i Bredbyn har gjort ett helt otroligt jobb. Att vi så snabbt lyckats utöka produktionen har varit väldigt viktigt för oss, säger Anders E Johansson, vd för Polarbröd.

Bageriet i Bredbyn har tre produktionslinjer. Polarbröds senaste investeringar har nu satsat på linje två och tre. Linje två har sedan branden producerat 40 procent mer bröd än innan. I dagarna har man byggt ut linjen ytterligare, så att mer bakutrustning ska få plats. Det ska innebära ytterliggare 50 procents ökad kapacitet. 

– Tack vare bageriet i Bredbyn har vi inte bara kunnat skala upp produktionen av befintliga produkter, vi har också kunnat lansera helt nya brödsorter. Vi har dessutom installerat ny teknik för våra nya hårda tunnbröd som kom ut nu i maj. För ett halvår sedan hade jag nog knappt kunnat tro det, säger Karin Bodin.

En del av satsningen i Bredbyn är även utökat brandskydd. Man installerar nu kameror efter ugnarna för att övervaka eventuella brandtillbud. I slutet av juni kommer produktionslokalerna även att vara utrustade med sprinklersystem. 

Utbyggnationen i Bredbyn är även positivt för bageriet i Älvsbyn berättar Karin Bodin. Förändrade skiftgångar och utbyggnation har skapat större möjligheter för det nya bageriet i Älvsbyn, där produktionen planeras starta upp under hösten 2021.

– Vi får mer tid på oss att planera fortsättningen i Älvsbyn, eftersom bageriet i Bredbyn kan avlasta. Det händer fantastiskt mycket i Älvsbyn. Vi håller tidsplanen och har kommit långt med byggnationerna. Installationerna kommer att påbörjas i sommar, säger Karin Bodin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!