Ökad omsättning för huskoncernen

Småhustillverkaren Älvsbyhus går fortsatt starkt framåt och ökar sin omsättning på flera miljoner från 2015 till 2016.

Småhustillverkaren Älvsbyhus går fortsatt starkt, ökar sin marknadsandel och omsättning.

Småhustillverkaren Älvsbyhus går fortsatt starkt, ökar sin marknadsandel och omsättning.

Foto: Andreas Wälitalo

Älvsbyn2017-05-02 09:09

Bokslutet för Älvsbyhuskoncernen visar en ökad omsättning från 1,1 miljarder 2015 till närmare 1,2 miljarder 2016. Det gav ett rörelseresultat på 288 miljoner kronor för företaget.

– Att vi ökar omsättningen är ett viktigt steg framåt i vår strategi, vi levererar 100 fler hus under 2016 till nya husägare jämfört med 2015. Vi ser också att vi växer på marknaden och för 18:e året i följd är vi Sveriges största småhustillverkare, säger Älvsbyhus vd, Kent Johansson i ett pressmeddelande.

Vidare berättar Kent Johansson att företaget är inne i en offensiv fas där man investerat i utbyggnad av fabriker, helt ny hållbar väggkonstruktion och ett nytt husprogram med elva hus som nu lanserats.

En orsak till att huskoncernen också har vuxit är det nystartade markbolaget och avtalet med LKAB där stadsomvandlingen i Malmfälten redan har börjat resultera i husleveranser.

– Vi satsar och investerar för att växa och är inne i bolagets mest intensiva utvecklingsfas, kanske någonsin. De helt nya hus som nu lanserats har vår helt nya väggkonstruktion Energy Wall, säger Kent Johansson.

Husföretaget säger även att de kommer att fortsätta investera i den här utvecklingen och dessutom presentera fler nyheter på produktsidan.

– Det känns självklart oerhört positivt att det här arbetet kan ske parallellt med att vi går starkt framåt både i omsättning och marknadsandelar, säger Kent Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om