Videon är inte längre tillgänglig
När flyttlasset gick från barndomshemmet gick det inte särskilt långt. Bara tvärs över vägen!Där fanns nämligen familjens totalrenoverade loge, en 1800-talsbyggnad som flyttats från Tvärån och fungerat både som inredningsbutik, café och kontor tidigare.
Ungdomarnas mamma Elisabeth hade alltid drömt om att driva en egen butik och det var den ursprungliga anledningen till att logen köptes. Under fyra års tid drev hon inredningsföretag och café tillsammans med sin syster och därför har många ortsbor besökt familjens loge.
Gott om plats
Numera huserar många av traktens ungdomar här, då syskonen Jonas och Sara har ovanligt gott om plats för att nyss ha lämnat barndomshemmet. Båda har gjort ett mellanspel i "vanligt" ungdomsboende, det vill säga små hyreslägenheter på stan. Men nej, inget kunde mäta sig med logen.
- Jag hade bott där sen jag var 16 och ville pröva att flytta hemifrån på riktigt, säger Jonas som var tillbaka efter bara ett halvår. Det var inte bara ytorna som lockade honom tillbaka "hem" utan också närheten till det generösa garaget som hör till ungdomsboendet. Jonas är en händig kille som inte bara bygger sina egna festflytbryggor, han har också ett stort motorintresse och tävlar själv i skotercross.
Delar kök och badrum
I och med att Jonas jobbar som grävmaskinist och Sara är lastbilschaufför jobbar de ofta veckovis på annan ort. Därför är logen nästan bara bebodd under helgerna.
Syskonen trivs bra ihop och har många gemensamma bekanta, därför funkar samboendet bra – trots att de delar både kök och badrum. Sara huserar på övervåningens 90 kvadrat, Jonas har sin privata sfär nere. Hela logen består av stora, öppna ytor – en perfekt festlokal!
Att logen en gång tiden stått förfallen och övergiven är det bara målningen på toadörren som skvallrar om.
När byggnaden fungerade som café lät Elisabeth en lokal konstnär måla av ett gammalt fotografi som föreställer logen i dess forna skick.