Hustillverkare ingår samarbete med digital plattform

Älvsbyhus ansluter sig till den digitala plattformen Devolv där privatpersoner kan hitta tomter och simulera nyckelfärdiga hus i ett interaktivt kartverktyg.

Den digitala plattformen Devolvs interaktiva kartverktyg.

Den digitala plattformen Devolvs interaktiva kartverktyg.

Foto: Pressbild

Älvsbyn2023-01-24 15:47

3D-modeller från Älvsbyhus går nu att använda i kartverktyget. Devolv är endast tillgängligt i Skellefteå, men kommer lanseras i hela Sverige under våren. Det skriver Älvsbyhus i ett pressmeddelande.

– Devolv är det bästa, enklaste och mest intuitiva verktyget vi sett på marknaden när det gäller att ge våra kunder en möjlighet att själva testa att placera in våra hus på en tomt redan innan köp. För en kund som inte är van att läsa ritningar ger detta en trygghet i hur hus och tomt kommer fungera tillsammans och hur slutresultatet kan komma att se ut, säger Jens Sundström, senior advicer för Älvsbyhus.

Trots att uppemot 4 000 arbetstillfällen väntas skapas i Northvolts fabrik har det oroliga världsläget gjort att bostadsbyggandet i Skellefteå minskat, står det i pressmeddelandet.

– Nyckelfärdiga hus kan snabbt möta utmaningen som Skellefteå står inför. En villa från Älvsbyhus är gjord av norrbottniskt trä och monteras snabbt och effektivt ihop på byggplatsen. För att lösa kompetensbristen i norra Sverige behöver det inte bara byggas många bostäder, utan även rätt typ av bostäder. 7 av 10 svenskar vill bo i småhus, men trots detta utgör småhus endast 20 procent av nya byggprojekt. Vi tror att en viktig del av att lösa den svenska bostadskrisen är att göra det lättare för privatpersoner att delta i byggprocessen, säger Jonas Bergbom, vd för och grundare av Devolv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!