Matplats hos Helmers

I företaget Likos gryende start var hushållerskan den tredje anställda i företaget. I går slog man upp portarna till en nybyggd egen restaurang.  I "Helmers" ryms 180 lunchgäster och företagets lunchproblem är lösta och bygden samt omgivande byar har fått en ny tillgång.

HUTT. Inte champagne men däremot en hutt spetsad med bävergäll skålar företagets ägare Gunnr Liljedahl samt entreprenären Kristina Holmberg i.

HUTT. Inte champagne men däremot en hutt spetsad med bävergäll skålar företagets ägare Gunnr Liljedahl samt entreprenären Kristina Holmberg i.

Foto:

ALVIK2008-09-09 06:00
Liko, ett starkt växande företag, har länge önskat sig bättre svängrum och lunchmöjligheter. De 143 anställda har fram till i går fått äta i skift. - Det tar 20 minuter in till stan, det är ju omöjligt att hinna in till lunch där och vi som ofta har utländska gäster, säger Gunnar Liljedahl som symboliskt klippte av en lyftrem vid invigningen. För 20 väl använda miljoner har han och hans anställda nu fått en restaurang mitt i den Alvikiska landsbygden. Och en välprövad matentreprenör som nu tar sig an utfodringen både av företagets anställda och gäster utifrån.-Jag kommer att utveckla det hela och det ska bli väldigt roligt säger Kristina Holmberg som driver Ralph Lundstensgården i Ersnäs och nu med 3,5 anställda även tar sig an Alvik. Luncher, á la Carte, pizza, konferensservering, café, catering- konceptet kommer att vara väl utbyggt, säger Holmberg om framtiden. Älgar
Om älg kommer att stå på menyn är osett men i vart fall så kommer det att stå älgar utanför restaurangen. Det är en älgfamilj i koppar i naturlig storlek som Liko köpt av Antnäs konstnären Gunnar Hansson. Inne i huset som totalt är på 1.000 kvadratmeter, finns utsmyckning med bomärken från Alviks gamla gårdar. Och varför det heter Helmers?-Jo så hette gårdstället som låg här förut, och Helmer Nyström hette mannen som bodde här tre generationer tillbaka, berättar Gunnar Liljedahl och bjuder sina anställda till bords.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om