Sedan 2008 har Emma och Simon Laiti drivit restaurangen Hemmagastronomi i Luleå. De har långa karriärer bakom sig och har arbetat på stjärnkrogar ibland annat Göteborg. Nu ställs de inför nästa utmaning, en middag till 800 personer på Luleå Business Awards.
– Det är alltid en stor utmaning att laga mat till så många personer och det gäller att vara förberedd och kunna tänka sig in i alla tänkbara situationer. Att servera 800 personer är inte som att servera 4 personer, säger Simon Laiti.
Menyn till galan är än så länge hemlig men paret hintar om att det finns en norrbottnisk aura över rätterna.
– Smakerna är satta och det är klart att det finns ett norrbottniskt tema, det vore konstigt om vi hade kört något annat när vi har producenterna så nära, säger Emma Laiti.
Redan nu är förberedelserna igång och teamet bakom den kommande middagen arbetar för att se till så att allt ska ske så smärtfritt som möjligt när väl den stora dagen är här. Men trots stora utmaningen ser paret framemot middagen.
– Varje middag är som att bestiga Kebnekaise men när du väl når toppen är det otroligt härligt att sätta flaggan på toppen, säger Simon Laiti.