Arbetsförmedlingen ska göras om i grunden och totalt ska cirka 130 kontor försvinna.
I helgen stängdes det lokala kontoret i Piteå och medarbetarna jobbar nu från myndighetens kontor i Luleå.
– Kontoret är stängt och nu finns det inga lokala resurser kvar i Piteå. De sitter istället stationerade i Luleå, säger Daniel Nilsson, arbetsförmedlingschef Luleå/Boden och talesperson för Norrbottens län.
Hädanefter är arbetssökande Piteåbor hänvisade till digitala tjänster eller att åka till Luleå.
– Sedan kommer det finnas vissa specifika undantag då vi reser till Piteå för ett möte. Då kommer det även vara andra aktörer som medverkar i själva processen runt den arbetssökande, säger Daniel Nilsson.
Är alla digitala tjänster på plats?– Det är ett löpande arbete. Det finns en hel del som redan är igång. Nu kan man skriva in sig hemifrån, ha ett första möte via telefonen och arbetssökande kan aktivera igång sin A-kassa. Mycket är igång, men det kommer successivt att byggas ut. Har man E-legitimation når man i dag många av våra tjänster digitala redan nu. Vi ser också att det är ett minskat tryck med fysiska möten, säger Daniel Nilsson och fortsätter:
– Sedan måste vi vara ärliga och säga att det sällan upplevs som positivt med att vi lämnar en ort som Piteå. Det är klart att det blir konsekvenser men det handlar om ekonomiska neddragningar då vi är styrda politiskt.
Vad blir det för negativa konsekvenser då kontoret inte finns kvar i Piteå?– Att vi inte kan ha samma dialog med alla arbetsmarknadens parter och vi har minskat bemanningen då vi tappat en hel del resurser.
Arbetsförmedlingen har också redan uppgjort med Piteå kommun om lokaler då myndigheten reser ut till Piteå.
Och på grund av omstyrningen av arbetsmarknadspolitiken tror Daniel Nilsson att kommunerna kommer behöva ta ett större ansvar.
– Sparar man in ett antal miljarder kronor brukar det märkas någonstans. Jag tror personligen att kommunerna är oroliga för att försörjningsstöd och liknande kan öka.
För hela arbetsförmedlingen är det en oviss framtid med hela förändringen av organisationen.
Dessutom har generaldirektören Mikael Sjöberg aviserat att han ska sluta och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) föreslås bli ny EU-kommissionär.
– Det ska bli spännande att se vad som står i höstpropositionen. Vilka satsningar som görs eller inte. Det kommer skicka ganska tydliga signaler hur regeringen vill göra.