Zacke avslöjar albumplanerna: "Skriver jättemycket"

Uppföljaren till Zackes succé "Fattigkussen" närmar sig – nu berättar han om arbetet med nya skivan. "Det finns låtar och det kommer att komma singlar", säger han i podcasten "Norrpodden".

14 maj 2019 21:11

I november 2016 släppte Luleårapparen Zacke Lekberg sitt mest framgångsrika album hittills, "Fattigkussen", och fick för den prisnomineringar, stipendium och bred uppmärksamhet i landet.

Två och ett halvt år senare börjar han se konturerna av uppföljaren.

– Jag skriver jättemycket, jag skriver hela tiden. Det är bara det att inte alla får lyssna på det, men till slut kommer musik som alla får lyssna på, säger han i Norrbottens Medias podcast "Norrpodden".

Zackarias "Zacke" Lekberg, som flyttat tillbaka till Luleå efter tio år i Stockholm, arbetar tillsammans med bland andra Anders Rensfeldt för att upprepa framgångarna. Zacke vågar inte lova exakt när musiken ska släppas men erkänner att det närmar sig.

– Jag skriver på ett album, det kan jag säga. Det finns låtar och det kommer att komma singlar innan det kommer ett album (skratt). Inte innan sommaren – men kanske efter (skratt) ...

2019?

– Det siktar vi på helt klart.

Ser du albumet framför dig?

– Jag har ingen titel, det är inte så nära. Men det viktigaste är att hitta en stomme och det tycker jag finns nu, säger han.

I "Norrpodden" berättar rapparen även om hur allt startade på Örnässkolan, tankarna på att inte kunna vara rappande pappa och den tidiga "beefen" med konkurrenterna i Piteå. Plus mycket annat.

Det fjärde avsnittet av "Norrpodden" finns inbäddad i artikeln och går även att hitta på podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Soundcloud.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser