”Visar Luleå vilken duo de är”

Rebecca & Fiona bjuder Luleå på fest trots förutsättningarna.

7 juli 2018 00:07

Det är svårt att vara den sista akten under fredagskvällen på en festival där publiken spridit ut sig över hela staden. Det är ännu svårare att förvandla Luleå till ett dansgolv. När Rebecca & Fiona ställer sig på Norra Hamn-scenen vet jag inte vad jag ska förvänta mig. Det är en liten skara människor som har samlat sig framför scenen och jag är rädd för att kvällen skall sluta i att duon skall behöva göra sitt set framför nästintill inga människor.

Rebecca & Fiona går ut på scen och gör sig redo för att ge Luleå festivalens enda dansanta bokning. De presenterar en inledning som är övervägande instrumental där Rebecca & Fionas kärlek sköljer över publiken när de skriker ”Luleå, vi älskar er” gång på gång. Publiken är inte med duon från början men sakta men säkert fylls folkhavet på och nog klarar de av att visa Luleå vilken sorts duo de är. Följande timme presenterar de ett välplanerat set där mer välkända låtar som Axwell Λ Ingrossos ”More Than You Know” och deras egna hit ”Bullets” blandas med instrumentala låtar.

Det är ingen hemlighet att Rebecca & Fiona har turnerat världen över med sin musik och spelat på några av de största scenerna. Med några små handvändningar kan de få folk att göra danscirklar mitt i publikhavet och de blir mest troligt de enda under festivalhelgen som lyckas med det.

Rebecca & Fiona

Luleå Hamnfestival

Norra Hamn-scenen, fredag 22.00

Längd: 60 minuter

Bäst: "Bullets" och Fiona FitzPatricks otroliga spontandans.

Sämst: Stämningen hade gärna fått hänga med från start.

Betyg: 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg