"Vi har gjort det bästa möjliga i år"

Bluestältet står redo och ikväll intar de första artister tältets scen. “Det känns ovanligt bra”, säger Björn Hedman från Svartöns Blues.

5 juli 2018 17:49

I år bjuder Svartöns Blues på ett brett utbud av artister och band under Hamnfestivalens fyra dagar och med start under torsdagskvällen hoppas Björn Hedman att publiken bjuds på bästa möjliga upplevelse.

– Det är fyra–fem bokningar varje kväll och vi är väldigt nöjda över bokningarna som vi har fått. Jag tror att vi har gjort det bästa möjliga i år när det gäller bluestältet när man ser på de övriga akterna på Hamnfestivalen. Det känns ovanligt bra för oss.

LÄS MER: Snabbguide – håll koll på festivalutbudet

De kommande dagarna bjuder på allt från amerikansk blues från Bonnie Bishop till det metal-inspirerade bandet Venegence. Under torsdagskvällen kommer även priset för årets bluespersonlighet att delas ut av Luleås kommunalråd Lenita Ericson.

LÄS MER: "Det största vi gjort"

Har du några favoriter som du vill tipsa om?

– Jag vet av erfarenhet att Svartön Allstar drar väldigt mycket folk och av repen att döma så kommer de att leverera. Bandet Trickbag är väldigt bra och de är ett etablerat band som har turnerat över hela Europa, säger Björn Hedman.

– På fredag kommer det även att bli lite av en nostalgitripp när Regionalteatern tolkar Nationalteatern. Det blir lite av en progg grej som jag tror kommer att locka till sig många från min generation, säger Björn Hedman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg