Premiär för "nya Magnettes" i Luleå

I veckan återvänder The Magnettes till världens största musikfestival – men först en spelning på 3scener i Luleå. "Jag är mest nervös för att spela i Norrbotten", säger Sanna Kalla.

10 mars 2018 12:06

South by southwest har startat i Austin och på tisdag gör The Magnettes sitt första av många framträdanden på jättefestivalen där de fick sitt internationella genombrott för tre år sedan. Men trots att branschfolk från hela världen befinner sig i Texas väntar en mer påfrestande spelning innan dess – på nya 3scener i Luleå.

– Lördagen är viktig, vi är taggade. Vi får aldrig spela för riktigt folk i Luleå, nu ska vi äntligen få spela för kompisar och ungdomar i Luleå, konstaterar Rebecka Digervall.

Sanna Kalla fyller i:

– Pajala är alltid väldigt speciellt att spela i, men trots att det är en så stor yta har hela Norrbotten blivit som hemmaplan, som Pajala var för några år sedan.

Efter att ha spelat på P3 Guld och turnerat i Tyskland har Pajaladuon redan fått uppleva en rivstart på året, men den erfarenheten betyder ingenting i Kulturens hus under lördagen.

– Det känns alltid lite som att man har något att bevisa när man kommer hem. Vi är ute och spelar en del men jag är mest nervös över att spela i Norrbotten, säger Sanna Kalla.

LÄS MER: Ny inomhusfestival i Luleå stänger fritidsgårdarna

Trots ett hektiskt schema, där även Kalla hunnit delta i kommande säsong av "Bastubaletten", har The Magnettes (där även Tomas Bäcklund Thuneström ingår) hunnit skapa 30 nya låtar och planen är att bjuda Luleåpubliken på ett smakprov.

– Det är en liten sneak på vad som komma skall. Förhoppningsvis kan vi köra några extra nya låtar på lördag, det är alltid roligast att testa grejer hemma, säger Rebecka Digervall.

Hur låter det?

– Vi brukar kalla projektet för "Magnettes 2.0", det är ju vi men en annan del av oss. Jag vet inte hur mycket vi vågar säga innan något är släppt.

Då blir det nya Magnettes på lördag?

– Ja, eller i alla fall en fortsättning på historian som vi har berättat.

LÄS MER: Kalla och The Magnettes tar plats på jättefestivalen

Norrbottningarna hinner knappt tvätta av sig sminket innan det blir en ny vända till USA. Till festivalen, som senast gav dem ett skivkontrakt.

– Den stora skillnaden mot då är att vi inte är ute och letar skivbolag och sådant, det är fixat. Men det är alltid bra att förstärka och hitta nya kontakter, säger Digervall.

The Magnettes har tilldelats två officiella SXSW-konserter, vilket är få förunnat, och till nästa helg väntas storpublik.

– Vi spelar midnatt på lördag på 6th street och då är det heeeelt galet, helt sjukt. Vi har fått en jättebra tid.

Hur känns det?

– Det känns kul att ta sig in i den galna grejen, det är för jävla roligt. Man är så inne i det, förra gången var crazy, säger Rebecka Digervall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser