Nu spelar Allan upp debuten i Luleå

Folkkäre skådespelaren debuterar i soloföreställning och kommer till Luleå med en uppgörelse kring åldersnoja. "Jag tyckte att det var obehagligt", säger Allan Svensson.

11 mars 2019 11:51

Allan Svensson, som synts i bland annat "Fröken Frimans krig" och "Gåsmamman", är av många känd som brevbäraren Gustav i folkkära komedin "Svensson, Svensson" och debuterar i en soloföreställning som 67-åring.

Humormonologen är skriven av Bjarni Thorsson och kretsar kring upplevelserna i att bli morfar för första gången, den 26 september kommer showen till Kulturens hus i Luleå.

– Många frågar mig om jag känner igen mig själv i den här rollen, ingen frågade mig då jag spelade sexförbrytaren "Kapten Klänning", säger Svensson skämtsamt.

Själv är skådespelaren farfar och berättar att många av tankarna som framförs på scenen även funnits i hans huvud.

Hur yttrade sig din ålderskris?

– Jag tyckte att det var obehagligt. Jag var 49 år när jag blev farfar – jag hade en bild av en farfar med rullstol i långt vitt skägg, jag såg inte mig själv på det sättet, säger han.

Allan Svensson kommer också synas i kommande julkalendern, som bland annat spelas in i Kiruna (även om alla hans scener filmas i Stockholm), och befinner sig för tillfället på turné med "Mr morfar" i södra Sverige.

– Det som är häftigt med att åka på turné är att jag bara har gjort det två gånger tidigare. 99,9 procent av allt har jag spelat i Stockholm, det blir kul att komma till olika städer med olika atmosfärer och olika hotell. Jag har aldrig förstått mig på hotelldöden, jag älskar hotell, säger Allan Svensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser