Nobbade skandalgruppen bokade – på Western farm

Sommarfesten nobbade den skandalomsusade gruppen på grund av låttexterna. Nu har Western farm bokat ODZ.

7 mars 2019 18:21

ODZ, som står för "Original dunder zubbis", bestående av medlemmar från Stockholm – alla kallade Edward Smith – med maskerade ansikten. I hiphop- och graffitikretsar har de snabbt blivit populära och har omtalats för deras romantisering av narkotika.

För en månad sedan drog Sommarfesten i Kalix tillbaka bokningen av gruppen strax efter att den presenterats. Anledningen var att arrangörerna tagit reda på mer om gruppens romantisering av narkotika och budskap i texterna.

Men snart kommer ODZ till Norrbotten ändå, den 30 mars står gruppen på scenen i Boden, tillsammans med Newkid, på Western farms "megafest".

– Vi jobbar sedan i höst med en agent som planerar och bokar våra artister. Jag kan inte uttala mig om gruppen då jag inte känner till dom men antar att dessa är efterfrågade just nu och blev bokade av den anledningen, säger Jonas Lundström, styrelseordförande.

LÄS MER: Kalix nobbar ODZ: "Gruppen når inte upp till våra krav"

LÄS MER: Skandalgruppen kommer till Sommarfesten

ODZ, som rappar en hel del om att använda droger, blev omtalade efter ett stort polisingripande vid deras konsert på Södra teatern i Stockholm där mängder av narkotika ska ha florerat i publiken.

– Vi jobbar med nolltolerans mot droger på alla våra evenemang. Western farm är en anläggning som bedriver evenemang hela tiden riktat mot olika målgrupper. Denna gång var målgruppen 18–25 år, säger Jonas Lundström.

Ägare Joel Andersson berättar att Western farm alltid har ett högt vaktantal på deras festkvällar och känner inte till att några problem ska ha förekommit kring den bokade gruppen tidigare. Han säger sig inte heller ha någon kännedom om innehållet i ODZ:s låttexter.

– Vi jobbar mycket med att motverka narkotika på anläggningen, bland annat genom utbildning av personalen. Det är ingenting vi står för, men jag har inte fått den här informationen tidigare kan jag säga.

Tänker du annorlunda nu när du fått den?

– Jag måste få sätta mig in i det hela mera, det är Jonas (Lundström) som ansvarat för bokningen av artister och jag är inte så insatt. Det får inte förekomma narkotika på anläggningen, det är vi en väldigt stor motståndare till och kommer vara extra uppmärksamma under kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser