Mello-stjärnan kommer till Klöverträsk

Från Friends Arena till en hölada i Klöverträsk, nu är Mello-finalisten klar för årets Sensommarfestival.

21 mars 2017 07:30

Nyligen uppträdde han inför en fullsatt Friends Arena, för att inte tala om de närmare fyra miljoner tv-tittare som såg årets upplaga av finalen i Melodifestivalen, där han slutade på en åttondeplats. Men i sommar blir publiken något mindre, när Boris René uppträder på Sensommarfestivalen i Klöverträsk.

– Vi bokade Boris dagen före finalen. Det känns väldigt bra, han gör en riktigt bra soulshow, så det ser vi fram emot, berättar Jonas Lundberg, en av arrangörerna.

Sensommarfestivalen går av stapeln i Klöverträsk under tre dagar, med start fredag den 11 augusti. Boris René är lördagens dragplåster, och på fredagen bjuds det på samiskt tema, berättar Jonas Lundberg.

– Då kommer Maria Juuso, en musikpedagog från Piteå som kör en popakt med lite sameinriktning, kan man säga. Sen kommer vi ha en akt till, men vi har inte riktigt hunnit så långt.

Det blir fjärde året i rad som Sensommarfestivalen arrangeras i byn. Tidigare år har man haft omkring 1200 besökare under hela helgen, men att man tar dit en så pass namnkunnig artist som Boris René är något utöver det vanliga, menar Jonas Lundberg.

– Vi brukar egentligen sikta på att få hit artister som inte jobbar som artister, så att det blir mer som en överraskning. Det är nästan roligare att bjuda på en överraskning än på ett känt namn, men nu kändes Boris René som ett bra alternativ.

Festivalen har gratis inträde och arrangeras av Pingstkyrkan, med sponsring av lokala företag och Luleå kommun. Skådeplatsen är en gammal hölada mitt i byn, och Jonas Lundberg utlovar både god mat och trevlig stämning.

– Kyrkan står som arrangör men man kan säga att det är ett byaprojekt, det är rent kulturellt och inget klassiskt kyrkligt. Det är en väldigt familjär festival och vi har olika matteman för varje år, så i år gissar jag att det kan bli något samiskt på fredagen. Vi satsar på att kunna erbjuda bra mat och trevlig stämning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Strömshed